Tuesday, 22 May 2012

VITAMIN 'C'

w.b.t
@
SELAMAT SEJAHTERA ..

VITAMIN C BOLEH MENYEBABKAN KEMATIAN :120:  

0key para sahabat sekalian , ape :120: vitamin c boleh menyebabkan kematian :120: hermm itulah tajuk kita pada petang yang cerah lagi mendung ini . Tadi saya dah memandu ke serata blog & kebetulan minyakk habis lalu perjalanan saya terbantut & terpaksa berehat seketika di suatu blog. Nasib baik la blog tu memberi saya satu maklumat yang penting kan... heheh tengs tuan empunye blog .
Fuyooo mesti ramai yang x sangka kan vitamin c boleh memberi kan kita satu impak yang besar kan kan kan...:face33:

Motif => kerana dirimu begitu berharga :f: 0key la ni cerita pasal wanita yang berada dalam gambar diatas :

Seorang wanita tiba-tiba mati dengan tidak disangka-sangka dengan tanda-tanda pendarahan dari telinga, hidung, mulut & mata. Selepas bedah siasat awal ia disahkan bahawa kematian disebabkan keracunan arsenik.

Dari manakah arsenik yang datang?

Polis melancarkan siasatan secara mendalam dan meluas. Seorang profesor institusi perubatan telah dijemput untuk datang membantu menyelesaikan kes itu.

Profesor dengan berhati-hati melihat kandungan dari < h. Dalam kurang dari setengah jam, misteri itu dapat diselesaikan.

Profesor itu berkata: 'simati tidak membunuh diri atau dibunuh, beliau meninggal dunia akibat kemalangan dari kejahilan!'

Semua orang hairan, mengapa kematian akibat kemalangan dari kejahilan?

Profesor itu menjelaskan: 'arsenik dihasilkan dalam perut si mati.' Si mati yang mengamalkan pengambilan Vitamin C setiap hari, yang dengan sendirinya tidak menjadi masalah.

Masalahnya ialah bahawa dia makan sebahagian besar udang semasa makan malam. Makan udang tidak mendatangkan masalah dan tiada apa yang berlaku kepada keluarganya walaupun mereka telah sama-sama udang. Walau bagaimanapun, pada masa yang sama si mati juga mengambil vitamin C ', itulah yang mendatangkan masalah!

Penyelidik di University of Chicago di Amerika Syarikat, mendapati selepas melalui uji kaji, makanan yang seperti kekerang lembut (shell) mengandungi kepekatan yang lebih tinggi lima sebatian arsenik kalium.

Makanan itu segar dengan sendirinya tidak mempunyai kesan toksik terhadap tubuh manusia.

Walau bagaimanapun, dalam mengambil vitamin C, tindak balas kimia berlaku dan asal unsur-unsur bukan toksik berubah kepada unsur-unsur toksik.

Keracunan arsenik mempunyai peranan magma dan boleh menyebabkan kelumpuhan kepada saluran darah yang kecil. Oleh itu, orang yang mati akibat keracunan arsenik akan menunjukkan tanda-tanda pendarahan dari telinga, hidung, mulut & mata. Oleh itu sebagai langkah berjaga-jaga, JANGAN makan udang apabila mengambil vitamin C '.

=> 0leh itu sahabat sahabat sekalian berhati-hati la jikalau anda mahu mengambil sebarang vitamin okey :face69: .

errmm lagi satu kalau nak ambik jugak vitamin tanyala pendapat @ nasihat daripada doktor doktor yang dah pakar okey ... :face52: huhuhu

0key la sampai disini sahaja ye pada petang ini . Saya mau jaga my babyboy. huhu kakak mithali kot.. (ooopsss terperasan pulakk ) :face49:


Komen Anda Sangat Dihargai. TQ

No comments: